Følg os også her:
TomTom

TomTom på kryds & tværsVIGTIGT

GPS FOR ALLE er pr. den 12.04.2014 overgået til GPS FREAK

En ny og moderne GPS side, tilpasset alle platforme. Samme gode service og alt er gratis!

Vi ses på http://gpsfreak.dkhttp://gpsfreak.dk

Tilføjet den 3. November 2013: Efter nedenstående artikel blev skrevet, har TomTom rettet betragteligt op på dette problem. I dag er det faktisk TomTom som nok må siges at kunne prale af den mest overskuelige GPS oversigt overhovedet. Artiklen kan altså betragtes som u-aktuel!

Er du på jagt efter en ny TomTom enhed til billigst mulige penge? Så skal du holde tungen lige i munden og være opmærksom på de forskellige priskombinationer. Det er bestemt ikke ligegyldigt om du blot vil have en “her og nu” maskine, eller om du køber ny GPS med henblik på at skulle eje den i flere år.

Denne artikel kunne lige så godt handle om Garmin, som faktisk, når alt kommer til alt, viser endnu større u-gennemsigtighed på dette område.

I løbet af det seneste års tid, har TomTom tilsynladene valgt samme strategi som Garmin, nemlig at ´pumpe` maskiner ud på markedet, som hver især kun adskiller sig på forholdsvis få punkter, men punkter som måske kan være afgørende vigtige for netop dit valg.

I den moderne GPS Verden skal du ikke bruge den gode gamle A-B-C, men derimod L-M-T
(L=Lifetime M=Maps T=Traffic).

Du skal ikke forvente at den billigste pris, nødvendigvis er den billigste pris. I mange tilfælde kan det betale sig at købe en enhed som umiddelbart er lidt dyrere, men som på sigt, alligevel viser sig at være det billigste køb. Forvirret? Så er du sikkert ikke den eneste, så forklaring følger ;- )

Vi har pillet de 8 mest solgte TomTom enheder ned fra hylderne, og vil nu gennemgå dem, én for én.
I gennemgangen koncentrere vi os dog fortrinsvis om priserne i.fh.t. trafik og kortopdateringer.

I oversigten blander vi yderligere lidt forvirring ind i emnet. Selv om Elgiganten normalt er kendt som ´stedet hvor man køber GPS dimser til laveste pris`, er det ikke altid de er billigst.

Rent faktisk kan vi her i oversigten, påvise eksempler på enheder som sælges billigere i TomTom´s egen shop, end på Elgigantens hjemmeside. Moralen er; Kig dig godt for inden du handler.

Alle enheder er listet jvnf. priserne i Elgiganten den 31.10.2012 (billigste til dyreste).
Vi tager iøvrigt forbehold for evt. fejl, hvad enten disse måtte stamme fra Elgiganten, TomTom eller GFA!

BREAKING NEWS!!!
For at gøre det hele endnu mere u-overskueligt, kunne vi, mens vi sad og skrev denne artikel, pludselig se at man på TomTom´s webside, i aften har offentliggjort nedenstående nyhed:

I et begrænset tidsrum kan du ved køb af TomTom VIA 125 (Kampagnetilbuddet gælder kun for VIA 125 købt hos Elgiganten), Start 25 og Start 20 modtage 3 års Kortopdatering uden beregning! Dette giver dig hver enkelt udgivelse af dit kort i en periode på 3 år fra køb af enheden.

Ja det var noget af en overraskelse, men underbygger vist meget godt mit udsagn om, at dette marked nærmest er totalt u-overskueligt for os almindelige brugere/kunder? Way to go… NOT :- (

TomTom Via 125 Pris: 888,- (vejledene pris hos TomTom: 1499,-)
Generelt set er TomTom VIA & TomTom START serierne de mest prisbillige TomTom enheder, eller er de? Nej, ikke nødvendigvis… Det kommer bl.a. an på om du f.eks. ønsker at kunne opdatere dine kort fremover.Maskinen leveres, (som alle andre TomTom enheder), med de p.t. aktuelt nyeste kort, (tjek dette via “My TomTom” som gratis downloades fra denne side). Men herefter skal du betale for alle fremtidige kortopdateringer.

TomTom valgt at lave “variable” priser på sine kortopdateringer. Har du de p.t. nyeste Europakort installeret på din enhed, koster 1 års kortopdateringer, (4 stk. da der udkommer nye kort én gang pr. kvartal), 280,-

Har du ikke de aktuelt nyeste kort installeret på enheden, kan du risikerer at skulle betale helt op til 560,- for ét års kortopdateringer.

Bemærk venligst at disse priser kan variere yderligere, men princippet er det samme; man får en væsentlig rabat hvis man i forvejen har det nyeste kort installeret, i det øjeblik man køber nye kortopdateringer.

TomTom forklarer det selv således:
Som tiden går, kræves der flere og flere ændringer til at opdatere gamle kort. Af den grund sparer du mere, jo nyere dit kort er, når du køber Kortopdatering. Du får det vist som en personlig rabat, når du gennemgår købsprocessen i onlinebutikken.

Men lad os gå ud fra, at du selv sørger for at få handlet nye kort “til tiden”. I så fald “slipper” du altså med at skulle betale:

280,- for ét års kortopdateringer
560,- for to års kortopdateringer
840,- for tre års kortopdateringer
Ovenstående priser skal ligges oveni købsprisen på selve enheden.

Vil du kun have din TomTom VIA 125 i et års tid, og er ligeglad med om dine kort altid er helt opdateret, er dette en rigtig god maskine til en yderst rimelig pris.

Men ønsker du adgang til kortopdateringer, efterhånden som de udkommer, skal du nok overveje om det ikke bedre kan betale sig at købe en såkaldt “M“-maskine. Dette “M” står for “gratis kortopdateringer i maskinens levetid“.

Bemærk iøvrigt at TomTom VIA 125 ikke leveres med et trafikmeldings-system. Der er dog mulighed for tilkøb af en ekstern RDS TMC modtager, (399,-).

Så har du købt en TomTom VIA 125 og ønsker nye kortopdateringer i f.eks. 3 år, vil den minimum koste dig 1728,- Ønsker du på et tidspunkt også at kunne modtage RDS TMC meldinger, vil den samlede pris pludselig komme op i minimum 2127,-

Denne pris er rent faktisk dyrere end f.eks. en TomTom GO Live 825 LMT, som ikke bare tilbyder almindelig RDS TMC, men et års gratis HD Traffic, et trafiksystem som er lysår foran RDS TMC. Herudover leveres TomTom GO Live 825 LMT inklusiv gratis kortopdateringer i maskinens levetid.


TomTom Start 25 Europe Pris: 968,- (vejledene pris hos TomTom: 1399,-)
Denne enhed er identisk med TomTom VIA 125. Eneste forskel er prisen, som i dette tilfælde er dyrere, og at der ikke er mulighed for Bluetooth (håndfri telefoni).En noget underlig prissætning hvis du spør´ mig…

TomTom GO Live 825 Europe Pris: 1444,- (vejledene pris hos TomTom: 1999,-)
Nu er vi prismæssigt over de 1000 kroner, men til gengæld bydes der på specielt én vigtig forskel i.fh.t. de to førnævnte enheder, nemlig det faktum at TomTom GO LIVE 825 tilbyder diverse LIVE services, heriblandt TomTom´s berømte og meget unikke HD Traffic, som utvivlsomt er markedets bedste trafik system.Herudover er der ingen nævneværdige forskelle, så om du kan acceptere den lidt højere pris, er udelukkende afhængigt af om du ønsker troværdige trafikmeldinger, eller om du mener at kunne klare dig uden.

TomTom Via 135 M Europe 45 Pris: 1699,- (vejledene pris hos TomTom: 1499,-)
Bemærk at Elgiganten tilsynladene er dyrere end TomTom´s vejledene udsalgspris?Enheden byder ikke på trafikinformation, men til gengæld, og det er slet ikke u-væsentligt, får du ret til, gratis at opdatere dine kort én gang i hvert kvartal, i hele maskinens levetid.

Ønsker du også at kunne modtage trafikmeldinger, må du ud at tilkøbe en ekstern RDS TMC modtager til 399,- men som tidligere nævnt, RDS TMC er ikke særligt brugbart i Danmark, i.fh.t. TomTom HD Traffic (Live). Ønsker du både gratis kortopdateringer, og Live Traffic, er du nødt til at bevæge dig videre på listen. Se f.eks. nedenstående TomTom GO Live 825LMT


TomTom GO Live 825 LMT Pris: 1899,- (vejledene pris hos TomTom: 1999,-)
TomTom GO Live 825 LMT er endnu en maskine som byder på gratis kortopdateringer i maskinens levetid, og herudover får du ét års gratis adgang til TomTom Live Service (bl.a. TomTom HD Traffic).Ønsker du at fortsætte dit Live abonnement efter det første års prøveperiode, skal du påregne en ekstra udgift på ca. 375,- / år.

Dette gælder i øvrigt for alle TomTom´s Live enheder, bortset fra den nye TomTom Go Live 1005HDT+M Europe som du får præsenteret nederst på denne oversigt.


TomTom Go Live 1005E Pris: 1912,- (vejledene pris hos TomTom: p.t. ikke tilgængelig)

Vi er nu kommet til det man kalder “hig end” enhederne, altså maskiner som prismæssigt ligger højere end resten af TomTom´s serier. Grundlæggende set, tilbyder de samme funktioner som mange af de billigere enheder, så det du her betaler for, er først og fremmest finish og design.

100X serien leveres med flotte blanke glasskærme og en super lækker magnetisk holder som gør af og påmontering til et snuptag.

Denne enhed er utvivlsomt den hidtil mest populære TomTom Live enhed. Der medfølger gratis Live Service det første år, men du må selv betale for fremtidige kortopdateringer. Disse koster minimum 280,- pr. år (med mindre du kommer til at springe et kvartal over, så stiger prisen nemlig).

Netop fordi du selv skal betale for kortopdateringer til denne maskine, vil jeg i stedet anbefale dig at overveje den næste maskine på listen…


TomTom Go Live 1005 LMT Pris: 2499,- (vejledene pris hos TomTom: 2299,-)

Igen bedes du bemærke prisen i.fh.t. den officielle udsalgspris!
Prismæssigt har vi nu bevæget os op over 2000 kroners grænsen og TomTom GO Live 1005 LMT er præcis den samme maskine som ovenstående, men her med gratis kortopdateringer i maskinens levetid. Allerede efter det første år, vil denne maskine altså være billigere end ovenstående.


TomTom Go Live 1005HDT+M Europe Pris: 2699,- (vejledene pris hos TomTom: 2599,-)
Vi ender naturligt nok, oppe i den dyreste ende af listen, men tjek alligevel prisen i.fh.t. de øvrige maskiner. Den er faktisk slet ikke så høj endda (alt er relativt ;- )Også her lader det til at Elgiganten er dyrere end TomTom´s egen shop.

TomTom Go Live 1005HDT+M Europe er den eneste maskine på listen, som både tilbyder gratis kortopdateringer OG tre års Live Service. Sidstnævnte service, har alene en værdi af 750,- (to års Live, ud over det første gratis år).

Når jeg siger at prisen slet ikke er “så høj endda”, henvender jeg mig til folk som køber en GPS for at ville benytte den i f.eks. 2-3 år. Lad os lege lidt med tallene…

Køber du f.eks. en TomTom GO Live 825 Europe, som ikke har mulighed for gratis kortopdateringer i hele maskinens levetid, og som ´kun` tilbyder Live Services i ét år, vil prisen efter 3 år med alle opdateringer være:

Enheden koster: 1444,- (Elgiganten lige nu)
Kortopdateringer i 3 år: Minimum 840,-
HD Traffic i 3 år (første år er jo inkluderet): 750,-
IALT: 3034,-

Så allerede efter et par år, er der balance i regnskabet. Herefter vil TomTom GO Live 825 Europe, rent faktisk være dyrere end TomTom´s p.t. dyreste high-end model.

Dette er netop pointen med denne artikel; Du skal gøre op med dig selv, hvor længe du har tænkt dig at beholde din maskine, og ikke mindst, om du ønsker adgang til konstante opdateringer af både kort og Live Trafik.


Ud over de her nævnte maskiner, findes der faktisk endnu flere.
Vi har blot udvalgt hovedparten af Elgigantens aktuelle TomTom udvalg.
(6399)


VIGTIGT

GPS FOR ALLE er pr. den 12.04.2014 overgået til GPS FREAK

En ny og moderne GPS side, tilpasset alle platforme. Samme gode service og alt er gratis!

Vi ses på http://gpsfreak.dkhttp://gpsfreak.dk

  1. Palle Klingenborg
    Palle Klingenborg11-02-2012

    ja det er ikke nemt at sammenligne priser :? : :? :

  2. henning nielsen
    henning nielsen12-13-2012

    :evil: :twisted:

Din kommentar her